Aardwarmte-installaties

BKL Installatietechniek heeft een aardwarmte-installatie ontwikkeld die geschikt is voor elke woning en elk bedrijfspand. Als u duurzaam wilt verwarmen en koelen met lage maandelijkse lasten, is dit de ideale oplossing. Het principe van aardwarmte-installaties is eenvoudig. ’s Zomers neemt een vloeistof de warmte in uw huis op. Deze vloeistof circuleert net als bij traditionele vloerverwarming door uw woning. De opgewarmde vloeistof gaat door speciale slangen 100 meter of dieper de bodem in en geeft daar zijn warmte af. Deze slangen noemen we de bron. Bij de meeste aardwarmte-installaties brengen we drie bronnen aan met een bepaalde tussenafstand. ’s Winters haalt de aardwarmte-installatie juist warme lucht uit de grond. Dankzij de warmtepomp levert de aarde genoeg warmte voor een behaaglijke temperatuur in huis en/of warm tapwater.

 

Unieke installatie met grote voordelen!
Zo eenvoudig als het principe is, zoveel expertise vereisen het ontwerp en de aanleg van zo’n aardwarmte-installatie. De dikte van de slangen, de diepte van de bronnen, de afstand tussen de bronnen, de temperatuurregeling, de vereiste warmte/koelingcapactieit en vele andere factoren spelen een rol.

 

BKL Installatietechniek heeft een systeem ontwikkeld dat opvalt door de combinatie van:

  • constante en comfortabele verwarming en/of koeling
  • en een opvallend laag energieverbruik. Uw energiekosten zullen al snel 25% dalen. In korte tijd (al vanaf 3 jaar) hebt u de complete investering terugverdiend. Daarna verdient u elk jaar geld!

De particuliere en zakelijke opdrachtgevers waar wij een aardwarmte-installatie realiseerden, zijn zonder uitzondering verrast door de resultaten. Vraag om ’n offerte en referenties!