‘Gas is steeds minder aantrekkelijk’

12-10-2016

Het was een meerwerkoptie die de familie Gort met beide handen aanpakte: een aardwarmte-installatie. ,,We zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is”, aldus Kunder Gort.

 

Een beetje reserves had de familie Gort wel, toen een aardwarmte-installatie mogelijk bleek in hun nieuwbouwwoning op Eilanden-Oost in Barneveld. ,,Het is een flinke installatie en brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee”, vertelt Kunder Gort. ,,Eenmaal in gesprek met BKL Installatietechniek bleek aardwarmte juist een heel aantrekkelijke optie. We hadden deze woning gekocht vanwege de ruimte, omdat we naast onze vier eigen kinderen ook sinds zes jaar een pleegzoon hebben. Alle kinderen hebben nu een eigen kamer en we hebben een slaapkamer over om in de toekomst wellicht nog een pleegkind een plek in ons huis te bieden. De aardwarmte-installatie heeft een plekje gekregen in de schuur, die we meteen hebben laten uitbouwen. Omdat je geen normale boiler meer nodig hebt, bespaar je daardoor veel ruimte op zolder. Daar hebben we nu drie grote slaapkamers.”

Het belangrijkst vond de familie Gort echter het duurzaamheidsaspect. ,,Gas wordt in Nederland steeds minder aantrekkelijk en zeker in combinatie met zonnepanelen ben je met een aardwarmte-installatie zelfvoorzienend. Het is een uitgave, maar op de lange termijn wel financieel het meest gunstig. BKL Installatietechniek kwam op ons over als een kundige, solide partij, wat ons ook vertrouwen gaf in de aanschaf. We wonen nu enkele maanden in ons nieuwe huis en het bevalt al uitstekend, al moeten we natuurlijk nog meemaken hoe je met zo’n installatie ‘leeft’ in de winter.

 

Kunder Gort: ,,Eenmaal in gesprek met BKL Installatietechniek bleek aardwarmte juist een heel aantrekkelijke optie.’’