Warmtepomp bij ‘Woning van de Toekomst’ trekt veel bekijks

BARNEVELD – Meer dan 200 mensen hebben op zaterdag 25 juni een bezoek gebracht aan de ‘Woning van de Toekomst’ die gebouwd is in nieuwbouwwijk Veller in Barneveld. 

De woning is geheel gebouwd volgens de normen van het ECOgarant-label en trok bezoekers en media-aandacht uit heel Nederland, aldus een enthousiaste initiatiefnemer Pieter van Veldhuizen (Veldhuizen Totaal Bouw). Mensen waren vooral verrast door de vele bouwkundige en technische snufjes waarmee de woning is uitgerust, aldus Van Veldhuizen. Smaakmaker was onder meer de door BKL Installatietechniek geïnstalleerde aardwarmtepomp. Vanwege de hoge capaciteit in combinatie met het minimale ruimtegebruik werden hier veel vragen over gesteld. Ook de duurzame keuken, geleverd door Van Ginkel Keukens in Barneveld, bleek een publiekstrekker.

De bezoekers kwamen uit de regio Barneveld, maar ook uit de regio Amsterdam en Arnhem. ,,Dit is een concept dat een voorloper is op wat straks de norm gaat worden in de woningbouw’’, aldus Van Veldhuizen. ,,Het gebruik van duurzame materialen en technieken neemt een grote vlucht. We waren verrast door de grote toeloop, maar tegelijkertijd is het ook logisch dat er veel belangstelling is voor deze ECOgarant-woning, omdat deze helemaal gebouwd wordt volgens de nieuwste normen.’’

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Tijdens de Open Dag bij de Woning van de Toekomst konden bezoekers ook kennismaken met andere kavels in Barneveld en in de regio waar woningen met het ECOgarant-label gerealiseerd kunnen worden. Deze locaties bevinden zich onder meer op Eilanden-Oost en op Binnenveld, waar negen ECOgarant-landhuizen worden gerealiseerd.